There was an error in this gadget

Thursday, December 30, 2010

HARI YANG MENYEDIHKAN....

SALAM...
besok hari jumaat....
hari ada reunion...
aku nak sangat pergi...
tapi....
budjet lak takde....
aduyai....
sdey nye...
aku baru rancang nak buat kejutan tok kawan2 lama aku....
tpi...
kena pulak macam ni....
tension aku....
nak meraung pun ada jugak....
sedih siot aku.....
apakan daya diri ni...
besok kalo ada rezeki aku pergi....
kalau tak....
tido jelah...
mimpikan aku ada kat situ....
sorrylah kawan2 aku....
kalau aku tak datg....
ko buatlah yang terbaik untuk semua...
aku doakan ia berjalan lancar....
amin....


Tuesday, December 28, 2010

JUMAAT YANG MUNGKIN MEMBAWA SEJARAH...

JUMAAT... 
jamaat ni mungkin akan membawa sejarah untuk aku...
sebab aku akan adakan reunion....
kat mane tu tak penting...
sebab aq ak sangat jumpa dengan kawan2 darjah 6 dulu...
harap2 semua nak datang...
aku dengan s****q** b**n*de rancangan sendri....
aku akan cuba buat dia orang semua terkejut tenggok aku...
sebab nye adalah....
rahsia...
yapi yang penting sekali....
aku nak jumpa face to face dengan dia orang semua....
wahh!!!
mesti happy kan....
tak sangke aku....
harap2 macam tu...
ok lah...
wa nak cau dulu...
salam....



RIMAS!!!

Ain’t the pictures enough, why do you go through so much
To get the story you need, so you can bury me
You’ve got the people confused, you tell the stories you choose
You try to get me to lose the man I really am

You keep on stalking me, invading my privacy
won’t you just let me be
‘cause you cameras can’t control, the minds of those who know
That you’ll even sell your soul just to get a story sold


I need my privacy, 
So paparazzi, get away from me

Some of you still wonder why, one of my friends had to die
To get a message across, that yet you haven’t heard
My friend was chased and confused, like many others I knew
But on that cold winter night, my pride was snatched away

Now she get no second chance, she just ridiculed and harassed
Please tell my why
No there’s a lesson to learn, respect’s not given, it’s earned
Stop maliciously attacking my integrity


Now there’s a lesson to learn, stories are twisted and turned
Stop maliciously attacking my integrity

EHEMMM!!!

I need you girl
I couldn't live a day without you

Well I tried to write a special song
A love song just for you
To explain the way you make you feel inside
Thought the meaning may be simple
And the worlds may not be new
I couldn't make it clearer if I tried

I need you
And I couldn't live a day without you
I need you
More than anyone I ever know
I need you
And I wanna build my world around you
I need you
I need you

Well I sang the words and realized
It had all been said before
So I tried a different rhyme that meant the same

But it didn't have the feeling
And the first one said much more
So I guess I'll have to say it once again

I need you
And I couldn't live a day without you
I need you
More than anyone could ever know

Couldn't live a day without you girls
I need you and I wanna build my world around you
Baby I need you
Oh I need you Baby
More than anyone could ever know

Couldn't live a day without you girl
I need you and I wanna build my world around you
I need you

I need you
I want you
And I couldn't live a day without you
Yeah yeah
More than anyone could ever know
More than anyone could ever know
I need you
I need you
I want you
And I couldn't live a day without you
I need you
Yeah yeah
I need you

Well I tried to write a special song
A love song just for you
I need you 

FRIENDS.....

Hold Me
Like The River Jordan
And I Will Then Say To Thee
You Are My Friend

Carry Me
Like You Are My Brother
Love Me Like A Mother
Will You Be There?

Weary
Tell Me Will You Hold Me
When Wrong, Will You Scold Me
When Lost Will You Find Me?

But They Told Me
A Man Should Be Faithful
And Walk When Not Able
And Fight Till The End
But I'm Only Human

Everyone's Taking Control Of Me
Seems That The World's
Got A Role For Me
I'm So Confused
Will You Show To Me
You'll Be There For Me
And Care Enough To Bear Me

(Hold Me)
(Lay Your Head Lowly)
(Softly Then Boldly)
(Carry Me There)

(Lead Me)
(Love Me And Feed Me)
(Kiss Me And Free Me)
(I Will Feel Blessed)

(Carry)
(Carry Me Boldly)
(Lift Me Up Slowly)
(Carry Me There)

(Save Me)
(Heal Me And Bathe Me)
(Softly You Say To Me)
(I Will Be There)

(Lift Me)
(Lift Me Up Slowly)
(Carry Me Boldly)
(Show Me You Care)

(Hold Me)
(Lay Your Head Lowly)
(Softly Then Boldly)
(Carry Me There)

(Need Me)
(Love Me And Feed Me)
(Kiss Me And Free Me)
(I Will Feel Blessed)

[Spoken]
In Our Darkest Hour
In My Deepest Despair
Will You Still Care?
Will You Be There?
In My Trials
And My Tribulations
Through Our Doubts
And Frustrations
In My Violence
In My Turbulence
Through My Fear
And My Confessions
In My Anguish And My Pain
Through My Joy And My Sorrow
In The Promise Of Another Tomorrow
I'll Never Let You Part
For You're Always In My Heart. 

Monday, December 27, 2010

PESANAN CAPTIAN HAQQIEM KEPADA SEMUA KAWAN-KAWAN.....

I a darkness our..
In mydeepest depait....
will u still care....
will you be there...
in my trials....
and my tribulations...
throught our doubts....
and frustration...
in my voilence....
throught my fear...
and my confessions...
in my arguish and my pain..
throught my joy....
and my sorrow....
in the promise of another tomorrow....
i'll never let u purt....
for you're always in my heart....

Sunday, December 26, 2010

HARI YANG MEMBOSANKAN DATANG MENTARI YANG MENGEMBIRAKAN....

SALAM...
hari ni aku nak kongsi lagi satu cerita...
nak kata cerita happy...
macam tk berapaa happy...
nak kate bosan....
tak berapa bosan sangatlah...
tapi seronok...
sebab hari ni ada orang...
kte tak berapa rapat sangatlah...
bru hari ni kte orang jadi friendly....
so biasalah baru berkenalan....
aku kenal dia dekat dalam satu majlis....
aku pun mula2 tak sangkalah yang aku akan jatuh gaung bile tenggok muka dia....
perh memang lawo beb....
cair aku....
ayah dia kawan mak aku...
aku selalu gak on9 fb dengan ayah dia...
tapi hari ni...
mak dia pulak nk jadi friends kat fb aku...
wah!!
segan aku....
aku dengan keadaan tegamam and takut...
aku approve dia...
perh sekarang ni tkut2 je aku nak on9...
takut mak dia....
masa first time jumpa aku tenggok mak dia macam garang....
tu yang aku jadi takut...
alahmak!!
cerita yang aku tunggu2 da start...
k la...
lain kali aku sambung lagi....
salam...

Saturday, December 25, 2010

PARTY REUNION MAK AKU....

SALAM....
hari ni aku nak kongsi lagi cerita dengan hampa semua....
hari ni adalah hari yang amat bermakna buat mak aku dan kawan2 dia...
sebab hari ni hari pertemuan dia orang secara beramai2....
memang berjaya walaupun barukali pertama...
aku memang respect dengan mak aku...
sebab boleh handlemajlis yang dihadiri oleh 50 buah keluarga....
perh!!
memang seronok...
aku dapat kenal dengan semua kawan2 mak aku....
yang paling seronok bagi aku...
semua kawan mak aku kenal aku lebih awal daripada adik-beradik aku....
haha!!
semua orang kenal aku sebagai "Captian Haqqiem Jackson"
memang famous nama tu....
mula dari hari ani....
aku nak kekalkan nama tu sebagai identiti aku....
senang semua orang nak ingat....
thanks forr alll sebab support majlis mak aku....
terutama pada AJK majlis, sponser, and all....
tak lupa juga pada MEDAN SELERA JENTAYU....
walaupun kita orang ni ramai....
tapi semua pekerja dengan sempurna....
aku suka sangat....
kepada mat @%&#...
thanks sebab bawak satu family....
dapat jugak aku jumpa live dengan dia...
wah!!
terlebih sudah....
walaupun penat....
tetapi berbaloi....
lega rase bila majlis tu sempurna....
fuh!!
letihnya....
nak chat dekat fb pun tak larat....
sekarang ni nak tido puas2....
sebab besok nak bangun pagi....
nak kemas rumah....
salam semua......

Friday, December 24, 2010

You Are Not Alone – Michael Jackson « Song & Lyrics

You Are Not Alone – Michael Jackson « Song & Lyrics

PERKARE YANG TAK DIJANKA TERLAH BERLAKU....

SALAM...
hari ini aku ada cerita nak kongsi dengan hampa semua....
hari ini aku berjalan satu family pergi mersing....
sampai dekat mersing...
aku dengan mak aku lepak dekat rumah atok sedara aku....
dari tengah hari smpai magrib....
lepas magrib....
aku beertolak balik satu family ke rumah aku ni.... 
dalam perjalanan aku darimersing ke kulai highways...
smpai kat kulai highways...
ayah aku nk lalu shortcut ikot jalan dalam...
dy ckap kalau lalu highways...
kita da kira jauh dan merugikan masa...
so kita satu family ni tak kisahlah....
sampai dekat satu terowong  dekat situ...
tiba2 aku tebau sesuatu yang agak menyeramkan...
aku pun tengah keluarkan tangan aku dari tingkap penumpang masa tu...
lepas je terbau wangian pelik tu...
aku pun masukkan tangan aku ke dalam dan terus tutup tingkap kereta aku tu....
perh!! menggigil beb...
lepas je lalu ke terowong kedua adik aku yang kecil sekali....
dia terus terdiam dan mengatakan kepada mak aku...
"mak atu mak.."
mak aku punye coverline...
"mane de dik..."
bau tu yg perasan cuma aku dengan mak aku je...
ayah aku tak perasan bau tu....
 mugkin sebab kusyuk sangat masa memandu....
adik2 aku pun tak perasan sebab dia orang tengah kusuk tidur...
bau tu masih ada dekat hidung aku ni....
walaupun dah dalam rumah....
pengalaman ni kali ke-3 berlaku dalam family aku....
memang aku tak sangka...
kuasa Tuhan tu amatlah luas....
oklah...
dah malam ni...
nak masuk pagi pun...
aku nak tido dulu....
sebab takut....
bye2...
salam....


Wednesday, December 22, 2010

PENNGALAMAN YANG TAK DAPAT DILUPAKAN....

SALAM.... 
hari ni aku ada cerita nak kongsi dengan hampa semua...
pengalaman aku yang susah aku nak lupakan....
tapi hampa semua kena dengar dulu lagu ni....
sebab lagu ni ada kene mengena dengan aku....


da degar???
ok tk lgu ni???
mesti ramai yang tertanya2 kenapa aku bukak lagu ni....
sebab lagu ni banyak nasihat.....
kalau hampa semua tak percaya...
hampa bukak balik lagu ni dan fahamkan semua lirik2 dia...
mesti hang faham....
aku mula2 tak pernah pecaya dengan hidup aku....
aku rasa hidup aku ni macam sampah...
tak guna hdup....
benci...

pada suatu hari...
aku termenug sorang diri di sebuah kawasan pantai...
sambil menagis dan putus asa...
lepas tu...
ada orang tua yg aku tak pernah jumpa, tk pernah kenal...
depa tegur aku..
"kenapa cu menangis???"
aku jawab 
"saya nagis sebab ramai orang yang tak suka dengan saya, benci saya, lepas tu perli saya..."
orang tua tu cakap....
"tidak perlu bergitu cu... atok dulu pun macam cu.... kalau ikutkan hati... kte tak jumpa lagi cu.....tapi atok anggap semua tu dugaan hidup cu.... pak cik tau cu  suatu hari nanti akan menjadi seorang yang berpengaruh, hebat dan semua orang akan meminati dan meniru cara cu...."
lepas dia cakap... 
aku termenung dan terfikirkan tentang itu...
dan aku terpaling dari arahnya dan memandang kehadapan...
setelah beberapa saat aku menoleh semula ke arah orang tua tu smbil ber tanya...
"macam mana caranye tok??? tolong ajarkan saya..."
aku nampak orang tua itu da tak ada...
aku dengan keadaan menggigil balik ke rumah...
apabila sampai ke  rumah aku mendiamkan diri danbuat macam tak ada apa yang berlaku..
selepas waktu asr aku berdoa...
"YA ALLAH, JIKA BENAR ORANG ITU ADALAH HAMBAMU YANG DATANGNYA DARI SYURGAMU, ENGKAU BUKTIKANLAH.... DAN JIKA TIDAK BENAR KATA2KU ENGKAU BUKTIKAN JUA.."
pada malamnye selepas waktu isyak...
aku tertidur dan bermimpi orang tua yang sama aku jumpa petang tu...
dia berkata padaku....
"perubahan adalah satu cabaran yang besar....cu kena banyak bersabar melakukan dengan bersungguh2 dan berterusan jangan sesekali berputus asa...."
lepas habis saja kata2 orang tua tu aku tersedar...
aku tengok jamtepat pukul 2 pagi... aku ambil air sembah yang dan terus keluar rumah pergi ke surau yang hampir dengan rumah aku dan terus sembahyang tahjud dan hajat dengan sebanyak mungkin...
selepas selesai...
azan subuh kedengaran...
aku terus sembahyang subuh..
selepas selesai sembahyang subuh aku balik ke rumah semula dan sarapan....
selepas sarapan aku mandi...
selepas mandi aku pakai baju sekolah dan terus ke sekolah...
semasa di sekolah...
aku dapat belajer dengan tenag tanpa gangguan dari sesiapa pun...
selepas beberapa hari aku nmpak semua orang yang bencikan aku mula mendiamkan diri dan mula menegur aku...
aku terus berubah dan terus lagi sampai sekarang aku msih melakukan perubahan untuk menjadi yang terbaik untuk semua orang di sekeliling aku....
dan niat aku hanya kerana ALLAH...

kesimpulannye...
aku nak nasihatkan hampa semua supaya melakukan setiap perubahan dengan berterusan....
jangan sesekali berputus asa...
pasti hampa semua akn berjaya...
yakinlah ALLAH sentiase berada di mana saja kita berada berdoa dan teruskan berdoa supaya dipermudahkan jalan kita....
salam....

TIADA SATU UNSUR REKAAN...
IANYA BENAR2 TERJADI....








Salam....
aku rasa hampa semua meseti pelik kenapa aku tunjuk laguni pada blog aku....
sebenarnya....
aku ni sama macam yang lagu ni ceritakan....
aku memang berkenan sagat dengan seorang wanita muka yang bercahaya syurga ni... 
tapi sayang depa tak suka dekat aku...
macam mana nak buat...
hidung tak mancung pipi tak gebu...
apalah yang ada pada aku ni... 
tapi tk apa... 
aku tak takut...
kalau tuhan kata dia milik aku..
aku punyalah...
kalau tak...
bukan milik akulah...
lagipun aku dah penat nk cari awek ni...
cukuplah degan pengalaman pertama aku...
kerana dialah aku jadi bergini...
nasib2...
tapi tak apa...
aku akan merubah semula diri aku supaya menjadi sama macam idola aku...
aku da janji degan ***** ***** supaya tolong igatkan aku kalau2 aku terleka...
harap2 dia bantu aku... 
amin... 
moga2 dia sentasa dirahmati Allah...
bila aku dah berubah time tu aku akn rasa aku dah berjaya degan sebenar2nya...
 da panjang celoteh ni....
penat tangan aku ni menaip... 
ni aku nak bagi nasihat kat hampa semua...
tak payah lah bercinta masa ni....
hang relex je...
beserah jelah...
takyah dok merapu bukan2....
jadi macam aku....
single je...
awek nak dekat aku lari....
bukan sebab malu...
cuma lari sebab tk nk jdi maksiat....
nanti menyesal seumur hidup.... 
apa2 pun....
aku nak ucap thanks sebab sudi baca blog merapu aku ni....
kalau ada apa2 yang hampa semua tak puas hati...
see me in court...
sama2 kita debat... 
tengok siapa betul & siapa salah...
baru puas hati...

Tuesday, December 21, 2010

PERGI BERJALAN SAMBIL MENCARI KERJA.....

SALAM..... hari ni de crite aq nk kongsi ngan kowg.... tdi mse kol 12 tgah ari... aq on aq pnye fon... pas aq on aq apt 2 message... msg ptame message begog... kowg tau bb pe aq ckp message 2 message begog???
kowg nk tau...? meh aq bg tau... aq ckp message 2 message begog sbb... de ke ptot owg tg bagi aq message swuh aq tggok video panas artis2 malaysia??? kuwag ajo.... nyirap aq... da ar massage 2 swuh aq tggok blue... pas 2 de trik kedit aq 1.50... tk ke prbuatn 2 agak kuwg ajo... mcm sial... massage yg kdua aq dpt dri kawan aq... kwn masok air... nme dy tutututtttuuuuuuuu.....  kelas pe aq ley bgtau... 5science1/2... th ar tk bpe ingat... dy anto mcj at aq "weh..kte0wg nk g msleek0l 3..klu g jgn lpe ajk +@#@#$%%"... jam tept je kol 2.55 ptg... aq tros start mto n grak g masleee.... smpai at maslee... aq call kwn aq yg bg aq message 2.... aq tnye dy at mne.... pas aq tnye... aq dok dpn pntu msok maslee 2... ble aq dok at stu... aq ngat an snag ar t dowg nk msuk at pntu 2.... upernye.... dowg nk msok at pntu kua at tmpt cashier 2... hahaha!!! tk psal2 kne kluo n msuk at pntu tmpt aq tggu dowg 2.... yg aq plek nye... de sowg hamba Allah ni... aq mmg knal ar at dy... kwn2 aq gak.... nme dy !@#$%^.... aq plek ngan dy... mcm mne dy ley lpas msok ikot pntu dpn at tmpat cashier 2.... sdang an aq ngan kwn aq nk lalu stu kne halau ngan pakgat... dy lpas kdalam 2....
perh mmg power ar bdak ni....pas da msuk 2.... ktowg sme g la tnye at mne nk isi borang mntk kje 2.... aq igat da ley isi at stu... rpe nye.... dy mntk gamba....aq mne de bawak gamba mse g jln2 ni.... klo nk gmba de stu je.... at i/c aq.... nseb baek dy bg bwk blek.... tpi tk baek gak bb aq ni yk tau ag ble aq ley g bndo nk anto borang 2.... 
pas amek borang kje 2 ktowg sme rancang nk g econsave.. cbe nmtk kje at stu lak... mne la tau an dapt.... aq smpai je dowg sme tnye at mne nk amek borang mntk krje... aq pnah skali tnye dak at dalam 2dy ckp nk mek borag kje at tmpat amek hadiah n smpan helmet... aq g la at stu n yros mntk borag 2... pas 2 aq isi la borang 2.... aq isi3... tbe2 aq tk de tmpat n tk tau nk isi at mne.... aq tros g isi at ats pnutop tong sampah.... nseb baek tong smpah 2 brsih.... alhamdulillah... pas 2... kwn aq sowg ni... dy g at tmpt kwn2 laen... aq pe ag... rembat ar tmpat dy.... aq ngat an dy da siap.... tbe2 aq trase ktukan at blakg aq... 3kli ktukan 2.... pas 2 aq de dgo suare pompuan... dy ckp " owh.... ko amek tmpat aq ea......." aq tsnyum & tlis borg 2 je.... pas aq da siap isi...aq anto at akq yg jge 2.... pasaq bgi aq duduk2 jap nk relex jap.... well aq ni an owg nye tnag & wt kje dalam relex....ceh!3 bangge sndri lak.... hahaha!!!pas aq relex aq jmpe lak kwn aq nme dy ZOL... lme gak aq cri dy.... uper nye dy da kje at stu jdi security gut... hampeh tol mamat 2.... aq borak2 la ngan dy....pas aq borak2... aq kua ar dri econsave 2 bb nak blek an.... pas aq kua je dri pntu 2... aq dok jap at tmpat mto.... duk ats moto aq ar.... pas 2 aq tnampak seko anking ngah blari.... aq ngat anjing 2 blari ske2... rpe nye dy tkot tggok aq... hahaha!!! begong pnye anjing.... pas 2 aq start mto pas 2 aq grak ar blek.... da smpai at umah... aq g jln2 at taman aq.... aq lpak at umah jiran aq.... bru duduk at umah jiran 2.... dy mntk tlg g kdai ano an tebu 2 aq g la.... pas aq g aq blek smule... pas aq blek... ko tau tk de lori tbalek at shortcut taman aq 2.... perh.... trabo kyu balak 2.... aq rse tkot gler.... bkn tkot bb lri 2 tbalek tkot an polis je.... hahaha!!!
aq lalu ar ngan mke slumber tk pkai helmet grak msok tman aq...pas 2 anto air tbu jiran aq aq blek umah mndi n dok dpn pc & taip sme ni.... pas taip pnye taip.... aq pown pnat n dahage.... skarg ni... aq tk tau nk taip pe & aq nk rhat & tdo.... k laaa aq nk tdo dlu.... salam..... bye....

Sunday, December 19, 2010

Sedap2 Bual Kat YM...

HAHAHAHA!!!!     malam yg tk dpt aq lpe an.... ngah sdap2 bual ngan kwn tbe2 tpandang lak sesuatu at dpn tgkap umah aq..... adoyai.... begego jantong ni.... nseb baek aq ni jnis boleh dikte an brani.... mnusuk kalbu mke nye beb.... begetar jantong.... perh memg cun ar.... t sgke lak aq hntu ni cun.... kalah pompuan mlayu trakir.... HAHAHA!!!
   2 tk ksah ag.... yg kawan aq ni.... nmpk pndiam... owg tua2 ckp... owg pndiam ni berani.... n jagan maen2 ngan owg pndiam ni.... tpi ble aq bkak je cte ni.... hahah!!! dy tros mcm malas nk bual ngan aq... lpasd 2 dy ckp dy tk brani... pe la... ngan bnde alah 2 pown dy nk tkot.... bnde 2 mahlok ALLAH gak.... nk tkot pe.... pas 2 aq wsau an dy.... ble aq da wsau an dy aq sowh dy tdo... th bleh tdo ke tk dy mlm 2.... hrap2 boleh laaa.....
yg aq plek nye ari ni aq tggu dy dri pg smpai ptg da nk msok malam... tk on92.... mne la dy eak....pape ke tjadi at dy??? wsau lak aq.... nk mcj dy aq ngah pokai... kdit tkde.... adoyai..... dugaan2.... tpi lege la gak.... aq apt tdo stegah jam je malm tdi.... bb gasak perhati an pompuan cun 2....hri ni mcm lteh lak....
tpi tk pe.... aq akn tros n tros tggu dy smpai dy on9... wsau pnye psal...
aq akn tggu... 
k laaa.... 2 je yg aq nk kongsi ngan kowg ari ni.... hrap2 owg yg aq ckap 2 dy bce pe yg aq tlis mlm ni.....k la... nk tggu dy at FB.... k.... bye.... salam semua....

Saturday, December 18, 2010

HARI PERTAMA DI BLOG...

HARI INI HARI PERTAME AKU DI BLOG.... AKU TAK SANGKE AKU BOLEH BUAT BLOG.... NASIB BAIK ADE KAWAN YANG SGGUP BAGI AKU SEMANGAT UNTUK AKU BUKA BLOG NI.... THANK FRIENDS.... AKU POWN TAK TAHU NAK CKAP APA LAGI.... SEBAB HARI PERTAMAKAN... SME AKU NAK UCAP SELAMAT SEMUA AND SALAM....